سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هیچ شرفى برتر از اسلام نیست ، و نه عزتى ارجمندتر از پرهیزگارى و نه پناهگاهى نکوتر از خویشتندارى ، و نه پایمردیى پیروزتر از توبت و نه گنجى پرمایه‏تر از قناعت . و هیچ مال درویشى را چنان نزداید که آدمى به روزى روزانه بسنده نماید ، و آن که به روزى روزانه اکتفا کرد آسایش خود را فراهم آورد و در راحت و تن آسانى جاى کرد ، و دوستى دنیا کلید دشوارى است و بارگى گرفتارى ، و آز و خودبینى و رشک موجب بى‏پروا افتادن است در گناهان ، و درویشى فراهم کننده همه زشتیهاست در انسان . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :592
بازدید دیروز :317
کل بازدید :2101318
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/9/9
8:58 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

با آن که خداوند در قرآن می گوید که ما به دنیاطلبان از دنیا می دهیم و برای آنانی بهره ای در آخرت نیست؛ ولی این گونه نیست که هر چه دنیاطلبان بخواهند به آنان داده شود؛ بلکه محدودیت هایی به جهاتی چند است که اجازه نمی دهد تا آنان به هر چه بخواهند برسند.

خداوند در آیات 33 تا 36 زخرف بیان می کند که یکی علل و عوامل محدودیت ساز، توقع و انتظاری است که مومنان دارند؛ زیرا اگر هر چه را به کافران بدهند شرایط برای مومنان و مسلمانان سخت خواهد شد و از همین رو، آنان در دنیا با محدودیت هایی مواجه خواهند شد. خداوند می فرماید: : وَلَوْلَا أَن یَکُونَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً لَجَعَلْنَا لِمَن یَکْفُرُ بِالرَّحْمَنِ لِبُیُوتِهِمْ سُقُفًا مِّن فَضَّةٍ وَمَعَارِجَ عَلَیْهَا یَظْهَرُونَ وَلِبُیُوتِهِمْ أَبْوَابًا وَسُرُرًا عَلَیْهَا یَتَّکِؤُونَ وَزُخْرُفًا وَإِن کُلُّ ذَلِکَ لَمَّا مَتَاعُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَالْآخِرَةُ عِندَ رَبِّکَ لِلْمُتَّقِینَ ؛ و اگر نه آن بود که همه‏ مردم در انکار خدا امّتى واحد گردند، قطعاً براى خانه‏هاى آنان که به خداى‏ رحمان کفر مى‏ورزیدند، سقفها و نردبانهایى از نقره که بر آنها بالا روند قرار مى‏دادیم؛ و براى خانه‏هایشان نیز درها و تختهایى که بر آنها تکیه زنند.و زر و زیورهاى دیگر نیز. و همه اینها جز متاع زندگى دنیا نیست، و آخرت پیش پروردگار تو براى پرهیزگاران است.

خداوند در آیه سوره بقره می فرماید: فَمِنَ النَّاسِ مَن یَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا ؛ برخی از مردمان می گویند: پروردگارا به ما در دنیا بده! (بقره، آیه 200)

این افراد به دنیایی که می خواهند می رسند، ولی بهره ای آخرت نخواهند برد: وَ مَا لَهُ فِی الآخِرَةِ مِنْ خَلاَقٍ؛ و برای او در آخرت هیچ بهره ای نیست.(همان )

البته خداوند همه چیز را به آنان نمی دهد. از این رو، می فرماید: مَن کَانَ یُرِیدُ حَرْثَ الدُّنْیَا نُوْتِهِ مِنْهَا؛ کسی که کشت دنیا می خواهد ما برخی از آن را به او می دهیم.(شوری، ایه 20)

در جایی دیگر می فرماید: کَانَ یُرِیدُ الْعَاجِلَةَ عَجَّلْنَا لَهُ فِیهَا مَا نَشَاءُ لِمَن نُّرِیدُ ؛ او همین دنیا را می خواهد و ما نیز برایش در این دنیا آن چه مشیت کرده ایم برای آن کسی که ما اراده کرده ایم را پیش می فرستیم و می دهیم.(اسراء، آیه 18)

در حقیقت دو محدودیت مطرح می شود: 1. بر اساس مشیت الهی است: مَا نَشَاءُ ؛ 2. براساس اراده الهی است: لِمَن نُّرِیدُ. یعنی مشیت ما و اراده ما نه فقط اراده دنیا طلب.

پس هر چه که دنیا طلب می خواهد به او داده نمی شود، بلکه تنها آن چه که مشیت الهی به آن قرار گرفته به او می رسد که برخی از خواسته هایش است. هم چنین به همه کسانی که می خواهند و اراده کرده اند تا دنیایی به دست آورند نمی رسد، بلکه تنها به کسانی از دنیاطلبان می رسد که خداوند نیز اراده کرده تا به آنان برسد. از این رو، بسیاری هستند که برای دنیا کار می کنند ولی به آن نمی رسند و یا همه خواسته هایشان برآورده نمی شود.

پس یک مشیت الهی دو اراده الهی باید باشد و تنها اراده شخص دنیا طلب نیست.


94/8/11::: 12:41 ع
نظر()