سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند آن را . . . دوایی قرار داد که پس از آن، دردی نیست و نوری که با آن ظلمتی نیست . [امام علی علیه السلام ـ در توصیف قرآن ـ]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :240
بازدید دیروز :507
کل بازدید :2102153
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/9/11
9:46 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

یکی از مراتب نفس ، مقام اطمینان است. نفس انسانی که در مقام اعتدال و استوا آفریده شده در مراتب کمالی خود به مقام اطمینان می رسد. البته هر نفسی به این مقام نمی رسد؛ زیرا مرتبه اطمینان ، مقام آرامشی است که به سبب تناسب میان خدا و بنده خودنمایی می کند؛ یعنی بر اساس آیات قرآنی از جمله آیات 27 تا 30 سوره فجر ، مقام اطمینان برای کسی است که در مقام «رَاضِیَةً مَّرْضِیَّةً» قرار گرفته است. یعنی خشنودی دو سویه که میان خدا و بنده پدید می آید.

بر اساس آیه 260 سوره بقره ، حضرت ابراهیم(ع) خواهان دست یابی به این مقام از طریق شهود و بلکه اجرای احیای و اماته مردگان بوده است تا رستاخیز بلکه چگونگی انجام آن را به عنوان خلیفه الله در عمل بببیند و به اجرا در آورد؛ یعنی خودش را در مقام خلیفه خدا قرار داده و احیاء و اماته کند.

کسی به این مقام برسد ؛ چون همه کارهایش مورد رضایت خداوندی است و به نوعی عصمت می رسد و عین الله و ید الله می شود، دیگر کاری بر اساس هواهای نفسانی نخواهد داشت و فعل او فعل خدا و خواسته خدا خواسته او خواهد بود.(انفال، آیه 17)

البته همین اطمینان نفس مراتب پایین تری نیز دارد که شامل اطمینان مومن به ولایت اهل بیت(ع) و توسل جویی به آنان است. در روایت است: از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که یکى از یارانش پرسید آیا ممکن است مؤمن از قبض روحش ناراضى باشد؟! فرمود: نه به خدا سوگند، هنگامى که فرشته مرگ براى قبض روحش مى‏آید اظهار ناراحتى مى‏کند، فرشته مرگ مى‏گوید: اى ولى خدا ناراحت نباش! سوگند به آن کس که محمد (صلی الله علیه و آله) را مبعوث کرده من بر تو مهربان‏ترم از پدر مهربان، درست چشمهایت را بگشا و ببین، او نگاه مى‏کند، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و امیر مؤمنان (علیه السلام) و فاطمه (علیه السلام) و حسن و حسین (علیهما السلام) و امامان از ذریه او (علیه السلام) را مى‏بیند، فرشته به او مى‏گوید نگاه کن این رسول خدا و امیر مؤمنان و فاطمه و حسن و حسین و امامان (علیهم السلام) دوستان تواند. او چشمانش را باز مى‏کند و نگاه مى‏کند، ناگهان گوینده‏اى از سوى پروردگار بزرگ ندا مى‏دهد، و مى‏گوید: "یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ" اى کسى که به محمد و خاندانش اطمینان داشتى! بازگرد به سوى پروردگارت، در حالى که تو به ولایت آنها راضى هستى، و او با ثوابش از تو خشنود است، داخل شو در میان بندگانم یعنى محمد و اهل بیتش (علیه السلام) و داخل شو در بهشتم، در این هنگام چیزى براى انسان محبوبتر از آن نیست که هر چه زودتر روحش از تن جدا شود و به این منادى بپیوندد!.


94/7/11::: 2:38 ع
نظر()