سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و این معنى به لفظى دیگر از آن حضرت روایت شده است که : ] دل بیخرد در دهان اوست و زبان خردمند در دل او [ و معنى هر دو یکى است . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :616
بازدید دیروز :280
کل بازدید :2095471
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/8/26
4:27 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

قدیم ها برخی ها می گفتند: فلانی نماز صبحش طلایی است. این کنایه از دیر خواندن نماز تا جایی بود که دیگر نزدیک به طلوع خورشید بود. البته برخی ها خواب می ماندند و به طور طبیعی نمازشان طلایی می شد؛ اما برخی ها خودشان تعمد داشتند تا نماز صبح خودشان را طلایی کند و نزدیک دمادم طلوع آفتاب نمازشان را بخوانند. خودم هم به سبب سکونت در مدرسه خان و همسایگی و همجواری با مسجد فاطمیه گذرخان یا همان مسجد آیت الله بهجت(ره) بارها با نماز طلایی ایشان آشنایی داشتم و می دیدم که ایشان نمازشان طلایی بود و دیر هنگام نماز جماعت صبح را ادا می کردند.
شاید برای خیلی ها این پرسش مطرح شود که آیت الله بهجت(ره) با آن که نماز شب می خواند و تمام سحر و بین الطلوعین بیدار بودند این قدر نماز صبح خودشان را تاخیر می انداختند تا به قول برخی ها طلایی شود؟

پاسخ این پرسش را می بایست از آیات قرآنی  و روایات معتبر مستفیض بلکه متواتر به تعبیر علامه مجلسی به دست آورد(بحار الانوار، ج 83، ص 99)؛ زیرا خداوند در آیه 78 سوره اسراء می فرماید: أَقِمِ الصَّلاَةَ لِدُلُوکِ الشَّمْسِ إِلَی غَسَقِ اللَّیلِ وَقُرْآنَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ کَانَ مَشْهُوداً؛ نماز را از زوال آفتاب تا نهایت تاریکى شب برپادار، و نیز نماز صبح را، زیرا نماز صبح همواره مشهود و مقرون با حضور فرشتگان شب و روز است.

از امام صادق(ع) روایت است که فرمود: صلاة الفجر تشهدها ملائکة اللیل وملائکة النهار ، فإذا صلى العبد صلاة الصبح مع طلوع الفجر اثبتت له مرتین أثبتها ملائکة اللیل وملائکة النهار ؛ نماز فجر را فرشتگان شب و فرشتگان روز مشاهده می کنند و شهادت می دهند. پس هر گاه بنده ای نماز صبح با طلوع فجر انجام دهد دوبار برای او ثبت می شود چرا که فرشتگان شب و فرشتگان روز آن را ثبت می کنند. در روایتی دیگر آمده است که آن حضرت(ع) فرمود: إن ملائکة اللیل تصعد وملائکة النهار تنزل عند طلوع الفجر فأنا احب أن تشهد ملائکة اللیل وملائکة النهار صلاتی؛ فرشتگان شب بالا می روند و فرشتگان روز هنگام طلوع فجر پایین می آیند. پس به راستی دوستی می دارم که فرشتگان شب و فرشتگان روز نمازم را شهادت دهند و مشاهده کنند.(نگاه کنید: التهذیب ج 1 ص 144 ، الکافى ج 3 ص 283 ، علل الشرایع ج 2 ص 25 ، تفسیر القمى :ص 386؛ بحار الانوار، ج 83، ص 99؛ و نیز ج 83، ص 72)

از همین رو بعضی از این بزرگان فتوایشان این است و یا در بعضی از کتب فقهی یا روایی آمده که مثلاً فلان سوره طولانی را در نماز صبح بخوانید؛ در حالی که نماز جماعت هر چه مختصرتر باشد بهتر است؛ زیرا باید در نماز جماعت رعایت اضعفِ مأمومین بشود؛ اما همین افراد گفته اند فلان سوره ی طولانی را در نماز صبح بخوانید تا فرشتگان شب و روز آن را درک کرده و شهادت دهند و مشهود آنان باشد.

بنابراین بر خلاف نمازها دیگر که اول وقت خیلی مستحب و خوب است، ولی در نماز صبح گفته اند تاخیر بهتر است تا همه فرشتگان شب و روز آن را ثبت کنند. کسی که اول وقت می خواند به ثواب اول وقت می رسد ولی به آثار ثبت همه فرشتگان نمی رسد. پس خواندن نماز صبح طلایی در آیات و روایات سفارش شده است. آیت الله جوادی آملی مدظله العالی نیز در درس تفسیر خویش در ذیل همین آیه به این مطلب اشاره داشته است.

 


94/4/24::: 4:9 ع
نظر()