سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با دانشمندان همنشینی کن تا خوش بخت گردی . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :293
بازدید دیروز :182
کل بازدید :2081140
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/7/6
8:49 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

اگر جهان را غیر از خدایی که آفریدگار آن است ، گسی دیگر پروردگاری کند و یا شرکایی برای خداوند در ربوبیت و پروردگاری عالم باشد و خداوند رب العالمین همراه ارباب دیگری جهان را اداره کند، چه اتفاقی می افتد؟

خداوند در آیاتی از قرآن ضمن نقد نظریه تعدد خدایان و الهه به نقد تعدد ارباب و شریک در ربوبیت و آثار آن چون جنگ قدرت و تباهی و فساد جهان اشاره می کند و می فرماید: لَوْ کَانَ فِیهِمَا آلِهَةٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا فَسُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَرْشِ عَمَّا یَصِفُونَ؛ اگر در آنها زمین و آسمان‏ جز خدا، خدایانى دیگر وجود داشت، قطعاً زمین و آسمان‏ تباه مى‏شد. پس منزّه است خدا، پروردگار عرش، از آنچه وصف مى‏کنند. (انبیاء، آیه 22)

امام حسین(ع) در دعای عرفه به شرح این جمله می پردازد و می فرماید: لَوْ کانَ فیهِما الِهَةٌ اِلا الله لَفَسَدَتا وَتَفَطَّرَتا سُبْحانَ الله الْواحِدِ الاَحَدِ الصَّمَدِ الَّذی لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُواً اَحَدٌ؛ اگر در آسمان و زمین معبودهایی جز خدا بود، هر آینه هر دو تباه می شدند و متلاشی می گشتند و شکاف در آنها می افتاد. منزّه است خدای یگانه یکتا، و بی نیاز، که نزاده، و زاده نشده و احدی همتایش نبوده است.

پس هر گونه مشارکتی در حوزه الوهیت و ربوبیت به معنای فساد و تباهی در نظام هستی خواهد بود. حالا این مشارکت به شکل همسر و فرزند باشد که خدا آن را نفی می کند(انعام، آیه 101؛ جن، آیه 3) یا از طریق فرزندخواندگی و اتخاذ آن باشد که در آیه 22 سوره انبیاء نفی شده است و خداوند می فرماید: مَا اتَّخَذَ اللَّهُ مِن وَلَدٍ وَمَا کَانَ مَعَهُ مِنْ إِلَهٍ إِذًا لَّذَهَبَ کُلُّ إِلَهٍ بِمَا خَلَقَ وَلَعَلَا بَعْضُهُمْ عَلَى بَعْضٍ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا یَصِفُونَ؛ خدا فرزندى اختیار نکرده و با او معبودى دیگر نیست، و اگر جز این بود، قطعاً هر خدایى آنچه را آفریده بود با خود مى‏برد، و حتماً بعضى از آنان بر بعضى دیگر تفوّق مى‏جستند. منزه است خدا از آنچه وصف مى‏کنند.

خداوند در این آیه این مطلب را نیز توضیح داده که وجود هر گونه الوهیت و ربوبیتی دیگری به معنای تضاد منافع میان خدایان و ارباب دانسته است. این بدان معنا خواهد بود که اگر تعددی وجود داشت می توان از آثار آن این تعدد را به دست آورد و جنگ قدرت به طوری طبیعی موجب فساد و تباهی جهان می شد. عدم وقوع فساد و تباهی در جهان خود دلیل بر این است که نظام هستی را یک خدا و رب همان طوری که ایجاد کرده مدیریت می کند.

نکته ای جالب و پند آموزی در بت شکنی حضرت ابراهیم(ع) وجود دارد. آن حضرت(ع) همه بتان را می شکند و تنها کبیر و بزرگ بتان را نگه می دارد و تبر را بر دوش او می گذارد و می گوید: قَالَ بَلْ فَعَلَهُ کَبِیرُهُمْ هَذَا فَاسْأَلُوهُمْ إِن کَانُوا یَنطِقُونَ ؛ گفت: «نه‏ بلکه آن را این بزرگترشان کرده است، اگر سخن مى‏گویند از آنها بپرسید.»(انبیاء، آیه 63)

در این آیه بیان می شود که اگر خدایانی باشد و به طور طبیعی جنگ قدرتی نیز خواهد بود و به طور طبیعی خدای بزرگ نمی گذارد تا خدایی دیگری باشد و همه آنها را نابود می کند. آن حضرت(ع) این بت بزرگ را نمادی از خدای بزرگ قرار داده و گفته است: به طور طبیعی خدای بزرگ خدای دیگری را نمی پذیرد و آن ها را نابود می کند.

پس دو حالت بیش تر نخواهد بود: 1. خدایانی دیگر نیست و تنها یک خدای بزرگ آفریدگار و پروردگار هستی است. از همین رو، نظام احسن هستی بدون فساد برقرار و باقی است؛ 2. اگر خدایی دیگری باشد، جنگ قدرتی پیش خواهد آمد و هر کسی می کوشد تا قلمروی خودش را افزایش دهد و این گونه است که خدایان دیگر نابود شده و سرزمین و قلمروی آنان از میان رفته و همان خودشان نابود می شود.

البته خداوند در آیات دیگر توضیح می دهد که میان خدایان صلح و صفا معنا ندارد؛ زیرا اگر خداوند همه هستی را پر کرده و صمد است، جایی برای خدای دیگر نمی ماند؛ زیرا باید آن خدا مخلوق و قلمروی دیگر داشته باشد که دلیلی بر آن نیست.


94/4/14::: 2:32 ع
نظر()