نظامی که کمونیست ها در پی آن بودند ایجاد نظامی بی طبقات اجتماعی بود. این تفکر واندیشه سیاسی و اجتماعی به سبب آن که بر خلاف طبیعت انسانی و نظام جوامع بشری بوده در نهایت به شکاف عمیق طبقاتی انجامید و دو طبقه کارگران در نهایت تنگدستی و فقر و طبقه ملا و اشرافیت کمونیستی در کمال رفاه پدید آمد.
در اوایل انقلاب نیز گروهک منافقین خلق (مجاهدین خلق) با همین تفکر برابری مطلق است که نظریه جامعه بی طبقه توحیدی به معنای جامعه تک طبقه را مطرح می کنند. با این همه این طرح ها و نظریه ها به سبب مخالفت با فطرت و طبیعت بشری نمی تواند پاسخی به خواسته های وی باشد.
قرآن با توجه به فطرت و طبیعت بشری است که خواهان تفاوت های طبقاتی با حفظ شرایط انتقال آسان از طبقه ای به طبقه ای دیگر می شود، زیرا هر کسی آن چه را تلاش می کند به عنوان نتیجه و ثمره می بیند: لیس للانسان الا ما سعی. براین اساس است که هر مرد زن و مومنی در دنیا و آخرت هر آن چه کشت را می دروید.
با این همه قرآن با هر گونه شکاف طبقاتی و استثمار انسانی مخالف می ورزد و در ضمن برنامه ها و قوانین می کوشد تا جلوی چنین تفکر و روشی را بگیرد. از سوی دیگر نیز می کوشد تا طبقاتی چون ملا و اشراف و مترفان بی درد و سرمایه داران خونخواری که حق عمومی و ملی را به عنوان حق شخصی می خورند تهدید کرده و به عنوان دشمنان ملت و امت معرفی می کند.
انقلاب اسلامی به سبب ساختار و اهداف و فلسفه وجودی دارای ابعاد مختلفی بوده و هست و از این روست که بخشی از اهداف را مبارزه با شکاف های طبقاتی و ثروت اندوزی ها و چپاول بیت المال قرار دهد. این گونه است که مخالفت با ملا و اشراف و سرمایه داران بی درد در سرلوحه مبارزات قرار گرفت.
با این همه در طول سی سال از انقلاب گروه هایی همانند طلحه و زیبر در کنار منافقان قدیم به سوی ملا و اشرافیت جدید رفتند و با همراه اشرافیت سفیانی اشرافیت عثمانی را شکل بخشید. این گونه است که شکاف طبقاتی پدید آمد به گونه ای که به امیرمومنان علی (ع) اجازه فعالیت وحرکت داده نشده و در نهایت انقلاب نبوی را با شهادت علی(ع) در محراب عدالت، به بیراهی کشیدند و امام حسین (ع) و امام حسن (ع) را به بدترین شکل به شهادت رساندند تا دیگر نام و یادی از انقلاب نبوی باقی نماند.
اکنون انقلاب نیز همانند عصر نخست نیازمند اصلاحاتی است ولی اصلاحات با ریزش ها و رویش های جدید. به این معنا که دلیرمردانی چون مالک اشتری نیاز است که حتی با جام زهر کین و نوشیدن آن ، سدی در برابر ملا و اشرافیت جدید پدید آورد و جلوی بیراهان و گمراهان جدید را بگیرد. اگر نیاز به تغییر و اصلاحی است همان بازگشت به اصول و مبانی انقلاب است که تنها با اشرافیت زدایی از صاحبان هزار فامیل شدنی است. باشد در سال روز انقلاب امام (ره) با انقلابی دیگر اشرافیت جدید و منافق را از اریکه قدرت به زیر کشیم.