مقام معظم رهبری امام خامنه ای مدظله العالی در خطبه های 27 دی 98 خواهان توجه خاص به اقتصاد و روابط فرهنگی برای ایجاد تمدن اسلامی نوین در جهان معاصر می شود؛ زیرا از نظر آموزه های وحیانی قرآن، این «فرهنگ» به معنای مجموعه ای کامل از عقاید، آداب و رسوم، احکام و قوانین، زمانی می تواند «تمدنی» را ایجاد کند که اقتصاد «مقاوم» وجود داشته باشد؛ زیرا اگر اقتصاد دارای «قیام» وجود نداشته باشد، نمی توان اجتماعی را براساس آن تشکیل داد، چه رسد که بخواهیم تمدنی جهانی شکل بخشیم.
در حقیقت، فرهنگ با محوریت «اسلام و نمادهای آن چون کعبه»(مائده، آیه 97) تبیین کننده فلسفه و احکام و قوانین اجتماع است. از همین روست که خدا از آن به «قِیَامًا لِلنَّاسِ» تعبیر می کند.(همان) اما همین فرهنگ اسلامی زمانی می تواند تمدن ساز باشد که بتواند عنصر دیگر «قیام» یعنی اقتصاد نیز تامین شود و مسئولیت و مدیریت اقتصاد در دست «خردمندان» باشد نه «سفیهان سبک مغز»(نساء، آیه 5)
وقتی اقتصاد دارای صفت «قیام» در کنار فرهنگ دارای چنین صفتی قرار گیرد، می تواند امتی مقاوم ایجاد کند که تمدن ساز باشند.
اصولا از نظر آموزه های وحیانی قرآن، چنان اقتصاد مهم و اساسی است که بنیاد فرهنگ بر آن است و اگر بخواهد «فلسفه زندگی اسلامی» تحقق خارجی یابد، می بایست اقتصاد «مقاوم» شکل گیرد؛ از همین روست که پیامبر اکرم(ص) با تاکید بر «نان» به عنوان نماد اقتصاد می فرماید: اللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی الْخُبْزِ وَ لَا تُفَرِّقْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُ فَلَوْ لَا الْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لَا صَلَّیْنَا وَ لَا اَدَّیْنَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَ جَل؛ بار الها! در نان ما برکت قرار ده! و بین ما و نان جدایی میافکن! زیرا اگر نان نباشد نمی توانیم روزه بگیریم و نماز بگزاریم و دیگر فرایض و واجبات پروردگار عز و جل خویش را به جا آورده و ادا کنیم.(کافی، ج 6، ص 287)
مقام معظم رهبری(ع) امام خامنه ای مدظله العالی بر همین اساس در گام دوم انقلاب خواهان توجه به اقتصاد مقاومتی می شود که تنها در ایران اسلامی نباشد، بلکه در تمام جهان اسلام ایجاد شود و جبهه مقاومت علیه مستکبران این گونه شکل گیرد. ایشان بر «ارتباط بازارهای اسلامی برای خارج کردن اقتصاد این کشورها از سلطه کمپانیهای غارتگر» تاکید می کند.(خطبه های نماز جمعه، 27 دی ماه 1398)