یکی از مهم ترین شیوه های سلطه یا بقای سلطه از سوی دشمنان بهره گیری از جنگ روانی است. در این جنگ از همه ابزارهای رسانه ای و غیر رسانه ای برای رساندن پیام تزلزل و ترس و ایجاد اضطراب روانی بهره گرفته می شود تا این گونه بتوانند به مقاصد شوم خویش دست یابند.
خدا در آیاتی قرآنی درباره سیاست استکباری فرعون این دشمن سوگند اسلام علیه حضرت موسی (ع) می فرماید که وی در جنگ نرم از سه حربه سیاسی، اجتماعی و مذهبی استفاده کرده است.
در اتهام زنی سیاسی به حضرت موسی(ع) می گوید: یُریدُ اَنْ یُخْرِجَکُمْ مِنْ اَرْضِکُمْ؛ می خواهد شما را از سرزمین خودتان بیرون راند(اعراف، آیه 110؛ شعراء، آیه 35)؛
در اتهام زنی اجتماعی نیز می گوید: اَنْ یُظْهِرَ فِی الْاَرْضِ الْفَسادَ؛ می خواهد در زمین فساد را ظاهر کند.(غافر، آیه 26) اظهار کردن فساد به معنای ایجاد فساد به عنوان ظاهره و پدیده اجتماعی است به گونه ای ضد ارزش ها و نابهنجارها به جای ارزش ها و هنجارها در جامعه مطرح شود؛
در اتهام مذهبی نیز می گوید: إِنِّی أَخَافُ أَنْ یُبَدِّلَ دِینَکُمْ؛ من می ترسم که دینی دیگر را جایگزین دین شما کند.(غافر، آیه 26)
بنابراین، باید مواظب باشیم تا مستکبران با رسانه ها و ابزارهای پر کارآمد شایعه سازی و شایعه پراکنی مردم را از نظام سیاسی ولایی دور نکند و ما در مسیر اهداف استکباری و سلطه گرایانه خویش به کار نگیرند. هوشیاری و بصیرت در این هیاهوی رسانه ای و بازار شایعات از طریق رسانه های همگانی و اجتماعی لازم و ضروری ملتی است که می خواهد مستقل و آزاد و آزاده در جهان فریبکار امروز باقی بماند.