دولت مصلح کل، دولتی است که مهم ترین وظیفه خود را فراهم آوری شرایط برای رشد معنوی با اقامه و برپایی نماز واقعی و حقیقی و از میان بردن فقر با گرفتن و تقسیم واجبات مالی از جمله زکات و رساندن جامعه به سوی قانون گرایی و برپایی هنجارهای پسندیده اجتماعی در قالب امر به معروف و نهی از منکر است که خداوند در آیه 41 سوره حج بیان کرده است. خداوند می فرماید:
الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّکَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْکَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ ؛
همان کسانى که چون در زمین به آنان توانایى دهیم نماز برپا مى دارند و زکات مى دهند و به کارهاى پسندیده وامى دارند و از کارهاى ناپسند باز مى دارند و فرجام همه کارها از آن خداست.
البته این آیه در ارتباط با همه کسانی است که قدرت و حکومت را در اختیار می گیرند ؛ زیرا از نظر قرآن مهم ترین وظایف حکومت ها و دولت ها، اجرای این امور است. در آیات 38 تا 40 سوره حج به مسایل دیگری نیز اشاره می شود که در حقیقت به نوعی تبیین گر همین مفهوم از وظایف و تکالیف دولت هاست؛ زیرا دفع دشمنان و حفظ آیین ها و مساجد و معابد به معنی تامین امنیت نیز بخشی از وظایف است که اگر فراهم نباشد معروف بر پا نمی شود حال این معروف نماز باشد یا زکات یا هر کار پسندیده دیگر.
اما باید توجه داشت اگر دولت های امروزی به این وظیفه و مسئولیت خود در قبال خلق و خالق عمل نمی کنند و می گویند مسئولیتی در این زمینه ها ندارند و فضای مجازی که بدترین فضای واقعی تاثیرگذار در رفتار مردم است را به حال خود رها کرده اند، و وظیفه خود نمی ببیند تا مردم را به بهشت ببرند، در آن روز امام زمان(عج) به این وظیفه شرعی و قانونی و عقلی و عرفی خود عمل می کند و جامعه را به این سمت سوق می دهد و جامعه ای صالح ایجاد می کند. به امید آن روز.