سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ریاست علمی، شریف ترین ریاست است [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :277
بازدید دیروز :364
کل بازدید :2097269
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/9/1
6:7 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

 

روان شناسی در نظر ابتدایی، ناظر به روان شناسی آسیب و بیماری های روانی است؛ اما حقیقت روان شناسی، روان شناسی جامع و فراگیر است. به سخن دیگر، روان شناسی تنها روان درمانی یا آسیب شناسی روانی نیست؛ بلکه شناخت ماهیت انسان و روان آدمی و شخصیت کامل و متعادل است تا جهت گیری اندیشه و رفتار بدان سو باشد. شناخت آگاهی، احساسات، عواطف ، هیجانات و عواطف انسانی در حد کمال می تواند بسیار مفید و سازنده باشد. باید توجه داشت روان شناسی می بایست هر دو جنبه سقامت و سلامت و بیماری و صحت را در نظر بگیرد. شناخت جنبه های منفی و درمان  شفا دادن آسیب ها و اختلالات روان از یک سو و کمال رسانی انسان از سوی دیگر، هر دو باید هدف روان شناسی جامع و مانع باشد.

از آن جایی که قرآن، بر رساندن انسان به کمال تاکید دارد و شاخص های اصلی آن را بیان و برای تحقق آن برنامه ریزی کرد، اصل را بر تبیین شخصیت کامل و سالم قرار داده و سپس بر پایه آن، بیماران روانی و رفتاری را شناسایی  و راه درمان آن را بیان می کند.

یکی از مهم ترین راهبردهای قرآنی برای درمان بیماران روانی از کافران و منافقان و مشرکان و صاحبان دل های بیمار و فاسقان و فاجران هنجارشکن را معنادرمانی قرار داده است؛ زیرا بسیاری از مردم گرفتار نوعی بیهودگی و عبث در زندگی هستند که زندگی را برای آنان بی معنا کرده است. راهبرد شناختی در درمان این روان رنجورانی که گرفتار نابهنجاری رفتاری و فسق و فجور نیز هستند، معنادرمانی است که به زندگی آنان معنا می بخشد. قرآن بر این راهبرد بسیار تاکید دارد و بر این نکته توجه می دهد که زندگی لهو و لعب نیست و خداوند هستی را بی هدف و حکمت نیافریده؛ بلکه زندگی هدفمند و حکمت محور است و هر رخدادی در آن تامین کننده یک عنصر تکاملی و رشدی است. این گونه قرآن می کوشد تا به درمان این روان رنجوران بپردازد.

البته همدلی و همراهی که فراتر از همدردی است، برای عبور روان رنجوران از این بحران بسیار مهم و سازنده است. همدلی به معنای احساس مشترک و فهم وضعیت دیگری،  می تواند به روان رنجوران اطمینان دهد که وضعیت آنان قابل درک و فهم، ولی قابل تغییر و بهبود است. از این روست که اسوه های قرآنی و شخصیت کامل و انسان متعادل، از افراد بشر هستند که همه مشکلات و مصیبت ها را درک و فهم می کنند و انسانی همانند دیگران با این تمایز و فرق هستند که آنان توانسته اند، نواقص را جبران و مشکلات را برطرف و خود را به تعادل برسانند و شخصیت کامل را برای خود بسازند. قرآن از زبان پیامبران الهی تاکید دارد که آنان همانند دیگر بشر هستند ولی ارتباطی موجب شده تا راه راست را بشناسند و در آن مسیر گام برداشته و در طریقت شریعت اسلام به کمال رشد دست یابند و بتوانند یک سرمشق حسنه کامل و جامع شناختی و رفتاری برای دیگرانی باشند که می خواهند به چنین شرایطی دست یابند.

تلاش آنان در قالب معنادرمانی بر این عنصر اساسی سامان یافته که انسان در قبال خود، خدا و خلق مسئولیت هایی دارد که باید آن ها را بشناسد و با پذیرش و انجام تعهدات و مسئولیت های خود به کمال رشدی خود برسد و دیگران را نیز در این مسیر یاری رساند و سعادت جمعی را تامین و تضمین کند.

 


95/7/7::: 9:2 ع
نظر()