سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برتری دانشمند بر عابد، مانند برتری ماه شب چهارده بر دیگر ستارگان است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :375
بازدید دیروز :483
کل بازدید :2164080
تعداد کل یاداشته ها : 1987
04/3/18
11:44 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

یکی از اصطلاحات قرآنی، واژه روح است. روح و ریح و راح از نظر اشتقاق به هم نزدیک است. باد و گردیدن دو معنای اصلی این واژگان هستند. به نظر می رسد که اگر آن امر الهی که از آن به روح یاد می شود، در عالم ماده ظهوری داشته باشد، همین باد نزدیک ظهور آن است، بلکه باید گفت باد رقیقه همان حقیقت است. پس در فهم روح باید به مظهر مادی آن توجه داشت.

از همین روست که در آیات قرآنی از نفخ روح در حضرت آدم(حجر، آیه 29؛ ص ، آیه 72) و فرزندان آدم(سجده، آیه 9) سخن به میان آمده است که همان دمیدن همانند دمیدن باد در چیزی است. نفخ صور اسرافیل نیز با دمیدن اتفاق می افتد که نوعی خلق و ایجاد اعادی و رستاخیزی است.(حاقه، آیه 13؛ انعام، آیه 73؛ کهف، آیه 99؛ طه، آیه 102؛ مومنون، آیه 101؛ نمل، آیه 87 و آیات دیگر)

به نظر می رسد که روح که امر الهی است(اسراء، آیه 85) غیر از فرشتگان است. از این روست که جداگانه ذکر می شود و نباید گمان کرد که آوردن روح پس فرشتگان و ملائکه از باب ذکر خاص بعد از عام باشد.

خداوند درباره روح می فرماید: یُنَزِّلُ الْمَلآئِکَةَ بِالْرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلَى مَن یَشَاء مِنْ عِبَادِهِ؛ فرشتگان را با «روح»، به فرمان خود، بر هر کس از بندگانش که بخواهد نازل مى‏کند.(نحل، آیه 2)  هم چنین می فرماید: تَعْرُجُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ إِلَیْهِ فِی یَوْمٍ کَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِینَ أَلْفَ سَنَةٍ ؛ فرشتگان و روح، در روزى که مقدارش پنجاه هزار سال است به سوى «او» بالا مى‏روند. (معارج، آیه 4) در این آیه و آیات دیگر بیان شده که فرشتگان غیر از روح و روح غیر از فرشتگان است.(نباء، آیه 38؛ قدر، آیه 4)

این روح از چنان شرافتی برخوردار است که فرشتگان به پای او نمی رسند. اوست که به هر چیزی جان می دهد و فرشتگان پس از آن مامور هستند تا بقای او را در قالب تعلیم و تزکیه و تربیت و ارزاق و مانند آن حفظ کنند و او را ابدی دارند هر چند که ازلی نیست.  


95/2/19::: 3:50 ع
نظر()