سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر خود را از معصیت ها پاک کنید، خداوند، دوستتان خواهد داشت . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :430
بازدید دیروز :317
کل بازدید :2101156
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/9/9
4:26 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

انسان تلاش می کند تا در جهاد اصغر موانع بیرونی را دفع و رفع کند. از این روست که نیازمند سلاح های مختلف و عُدّه و عِدّه است تا دشمن را ارهاب کرده و بترساند و مرزهایش را در امنیت و آرامش نگه دارد.(انفال، آیه 60)

در جهاد اوسط علمی بر آن است تا بفهمد و شبهات را برطرف نماید و متشابهات را به محکمات ارجاع دهد.(آل عمران، آیه 7) در این جهاد اوسط علمی قرآن مهم ترین ابزار فهمیدن است.(فرقان، آیه 52)

در جهاد اوسط عملی انسان می خواهد حقوق همه رعایت شود و نگذارد شهوت و غضب طغیان کرده و همه فضای قلب و افئده پر از هواها و خواهش ها و حظوظ نفسانی شود، بلکه می خواهد تا با عبادت تقوایی را به دست آورد که مدیریت نفس او با روح الهی و نفس خدایی باشد که از آن به عقل یاد می کنند.(بقره، آیه 21 و آیات دیگر)

در حقیقت در جهاد اوسط علمی و عملی، که به تعبیر قرآن جهاد کبیر است، دعوا درونی است نه بیرونی، و دشمنی به نام هواهای نفسانی در این مقطع حضور دارد که دشمن ترین دشمنان است.

البته نوعی از جهاد اوسط علمی است که آن نیز همانند جهاد اصغر با دشمن بیرونی ولی از نوع جهاد علمی به جای نظامی است. اما همین نوع جهاد علمی تا در درون حل نشود نمی تواند در بیرون آثاری داشته باشد.(رعد آیه 11)

اما در جهاد اکبر ، دعوا میان دیدن و فهمیدن است. انسانی می خواهد با بهره گیری از تقوا خود را بالا بکشد و از تقوای عام و خاص به تقوای اخص برسد تا این گونه به جای میوه چینی از گفته ها و شنیده های دیگری در مرتبه علم الیقین و عین الیقین حتی در مرتبه حق الیقین بنشیند و ببیند. 

در جهاد اکبر که پس از عبور از جهاد اوسط کبیر علمی و به ویژه جهاد کبیر عملی شروع می شود، انسان به سبب تقوا از علم تعلیمی مستقیم الهی برخوردار می شود؛ چون این علم الهی لدنی است، به حوزه بصر و بصیرت مرتبط است؛ زیرا علم الهی علمی دیدنی است نه دانستنی. از این رو، وقتی می گوییم خداوند عالم است یعنی بصیر و بینا است. پس چنین علمی که خداوند به تقوا به شخص متقی تعلیم می دهد(بقره، آیه 282) از مصادیق دیدنی های است نه دانستنی ها و شیندنی هایی که در علم حصولی است. این گونه است که علم حضوری شروع می شود. در اوج این دیدن ها و علم حضوری، مرتبه حق الیقین است که در آیه 95 سوره واقعه مطرح است.

در این مرحله دیدن ها است که امیرمومنان امام علی(ع) می فرماید: فَهُمْ وَ الْجَنَّةُ کَمَنْ قَدْ رَآها فَهُمْ فِیها مُنَعَّمُونَ، وَ هُمْ وَ النَّارُ کَمَنْ قَدْ رَآها فَهُمْ فِیها مُعَذَّبُونَ ؛ با بهشت چنان اند که گویى مى بینندش و غرق نعمتهایش هستند، و با دوزخ چنانند که گویى مى بینندش و به عذاب آن گرفتارند.(نهج البلاغه، خطبه متقین؛ شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج 10، ص 133) شخص متقی از مرحله? «کأنّ» شروع کرده و تا بالاترین مرحله «أنّ» پیش می رود چنان که خود حضرت فرمود: «مَا کُنْتُ أَعْبُدُ رَبّاً لَمْ أَرَهُ؛ پروردگاری که نبینم نمی پرسم».(کافی، ج 1، ص 98)


95/1/29::: 5:42 ع
نظر()