سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و جابر پسر عبد اللّه انصارى را فرمود : ] جابر دنیا به چهار چیز برپاست : دانایى که دانش خود را به کار برد ، و نادانى که از آموختن سرباز نزند و بخشنده‏اى که در بخشش خود بخل نکند ، و درویشى که آخرت خویش را به دنیاى خود نفروشد . پس اگر دانشمند دانش خود را تباه سازد نادان به آموختن نپردازد ، و اگر توانگر در بخشش خویش بخل ورزد درویش آخرتش را به دنیا در بازد . جابر آن که نعمت خدا بر او بسیار بود نیاز مردمان بدو بسیار بود . پس هر که در آن نعمتها براى خدا کار کند خدا نعمتها را براى وى پایدار کند . و آن که آن را چنانکه واجب است به مصرف نرساند ، نعمت او را ببرد و نیست گرداند . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :101
بازدید دیروز :406
کل بازدید :2041993
تعداد کل یاداشته ها : 1984
103/2/15
4:28 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

خیلی از مردم در ارتباط با دیگران مشکل دارند. به نظر می رسد که یکی از علل افزایش طلاق در جامعه ، فقدان یا عدم بهره گیری از این مهارت در زندگی است. امروز به ویژه برای نسل های آینده شاید این امر به یک بحران تبدیل شود، زیرا سرگرم شدن کودکان با تلفن همراه و اینترنت و مانند آن ها از یک سو، و تک فرزندی شدن خانواده از سوی دیگر بر بحران فقدان ارتباط با دیگران دامن خواهد زد.

کسی که عادت نکرده با دیگران سخن بگوید و ارتباط کلامی و غیر کلامی بر قرار کند، یا در خانواده تک فرزند رشد کرده و اصولا فاقد مفاهیمی چون ایثار، خودگذشتگی، عفو، عذرخواهی ، پذیرش عذرخواهی دیگران ، انتقاد ، برخوردهای حذفی و فیزیکی و مانند آن ها است؛ زیرا همه چیز برای فرزند یک و یکدونه فراهم بوده، با مشکل جدی ارتباط با دیگران مواجه خواهد شد.

از نظر قرآن برای این که یک ارتباط دوسویه سالم و سازنده داشته باشیم، باید اصولی چند مراعات شود که شامل موارد زیر است.

  1. شناخت دیگران: اگر بخواهیم با دیگران ارتباط درستی داشته باشیم باید آن ها را بشناسیم؛ زیرا هر کسی بر اساس شخصیت خودش رفتار می کند (اسراء، آیه 84)؛

  2. حس همدلی و همدردی: این دومین ویژگی برای یک ارتباط سالم است. این که دیگران را در موقعیت ها وشرایط خودشان درک کنیم و بخواهیم هر آن چه رای خودمان می پسندیدم برای دیگران بپسندیم و در مواقع لزوم افزون بر ارایه راهکار و کمک برای عبور از مشکل و بحران با او همدردی کرده و تسلای خاطرش شده و دلداری اش دهیم.(کهف، ایه 6 و آیات دیگر)

  3. گوینده و شنونده خوب بودن: اگر بخواهیم دیگران ما را درک کنند و ارتباط ما مفید باشد، باید هم خوب بگوییم و هم خوب بشنویم. یعنی با سلام شروع کنیم و محکم و استوار و مستدل و معقول و مقبول و پاک و پاکیزه سخن بگوییم، و هم خوب سخن دیگری را گوش دهیم و بی توجه نباشیم؛ زیرا مستمع صاحب سخن را بر سرذوق می آورد و شخص گوینده احساس می کند که شنونده او را درک می کند و همین موجب ارتباط و یا افزایش و تقویت آن می شود.(نحل، آیه 125؛ توبه، آیه 61 و آیات دیگر)

  4. اجتناب از لغو و بیهوده گویی و درشت گویی: نباید درشت گو ، بد زبان و بدکلام باشیم و دیگران را نیز نباید مسخره کنیم. اصولا مسخره کردن دیگران این حس را در مخاطب ایجاد می کند که نکند با او نیز در پشت سرش این گونه رفتار می کنیم. در آیات قرآنی به اشکال مختلف از این امر اجتناب داده شده است؛ زیرا مانع جدی بر سر ارتباط سازنده میان افراد جامع است.(حجرات، ایه 11؛ انعام، آیه 108 و آیات دیگر)

  5. شفاف گویی و شفاف سازی: انسان نباید همان طوری که از دروغ اجتناب می کند از نفاق و دو پهلو گفتن و رفتار کردن نیز اجتناب کند. شفاف سازی مواضع هر چند که به ظاهر علیه شخص است ولی در باطن و در بلند مدت موجب افزایش ارتباط و ارتباط سازنده می شود و اعتماد دیگران را موجب می شود.(سوره کافرون و آیات دیگر)

  6. خودابرازی: انسان باید خودش را ابراز کند به طوری که به خودستایی نیانجامد. این خود ابرازی به این معنا است که خودش را معرفی کرده و در راستای شفاف سازی رفتار کرده و زمینه را برای اعتماد دیگران به خود فراهم آورد.(اعراف، آیه 158)

  7. گفت و گو به جای قهر: هر جایی احساس کرد که مواضع دو طرف به هم نزدیک نیست با مذاکره می توان ارتباط را در جهت سازنده حفظ کرد بی آن که با قهر کردن ارتباط را قطع کرد. در آیات قرآنی مانند آیه 125 سوره نحل و آیات دیگر حتی تهدید و وعده و وعید در قالب مذاکره و اتمام حجت را بهتر از قهر کردن و قطع ارتباط دانسته است.


94/7/25::: 10:49 ص
نظر()