سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حق سنگین است اما گوارا ، و باطل سبک لیکن در کام چون سنگ خارا . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :266
بازدید دیروز :283
کل بازدید :2031381
تعداد کل یاداشته ها : 1984
103/1/9
5:47 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

جاهلیت یک دوره از دوره های تاریخی نیست، بلکه یک گفتمان از گفتمان ها مبتنی بر فلسفه و سبک زندگی خاصی است.

از نظر قرآن، جاهلیت یک نظام گفتمانی مبتنی بر فلسفه ظنی و سبک زندگی شهوانی است؛ یعنی دو عنصر اساسی در تحقق جاهلیت نقش دارد: 1. در نظام فکری و فلسفی بر اساس ظنون افکار و عقاید را ساماندهی می کنند؛ 2. در نظام رفتاری بر اساس شهوت عمل می کند.

خدا به صراحت در باره عقاید و رفتار نظام جاهلی می فرماید: إِنْ یَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَمَا تَهْوَى الْأَنْفُسُ؛ جز از ظن و گمان و هر آن چه نفس بدان گرایش و تمایل دارد، پیروی نمی کنند. (نجم، آیه 23)

پس هر نظام فلسفی و رفتاری که در اندیشه مبتنی بر ظن و در انگیزه و اراده و رفتار بر اساس شهوت عمل می کند، نظام جاهلی است.

در حالی که اسلام به عنوان یک نظام عقلانی در برابر نظام جاهلی و غیر عقلانی، در اندیشه بر مدار «علم» و در انگیزه بر مدار «عقل» عمل می کند؛ زیرا آن چه مهم است عقلانیتی است که رفتار را مدیریت می کند و اجازه نمی دهد تا شهوت و غضب مدیریت نفس را به دست بگیرد. از همین رو، مومن و مسلمان کسی است که «عالم عاقل» باشد. برهمین اساس از مومن خواسته می شود تا چیزی که بدان علم ندارد، نخواهد و از آن اطاعت و پیروی نکند: مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ.(اسراء، آیه 36؛ عنکبوت، آیه 8؛ لقمان، آیه 15؛ هود، آیه 46)

پس گفتمان جاهلی همان گفتمان غیر عقلانی مبتنی بر «سفاهت ظنی و شهوت شیطانی» در اندیشه و انگیزه است، می تواند در هر زمانی فلسفه و سبک زندگی انسان باشد.

خدا در قرآن می فرماید از مهم ترین ویژگی های نظام گفتمانی جاهلی این بود که فرزندان را در شرایط خشکسالی و فقر یا احتمال فقر و فاقه می کشتند.(اسراء، آیه 31؛ انعام، آیه 151) این کشتن گاه با زنده به گور کردن دختران بود(نحل، آیه 59) و گاه با سقط یا با هر چیز دیگر.( اسراء، آیه 31؛ انعام، آیه 151؛ ممتحنه، آیه 12) البته در شرایطی فرقی میان دختر و پسر نبود.(همان)

پیش از اسلام در نظام جاهلیت مردم در خشکسالی این گونه عمل می کردند: یغذوا الکلاب و یقتلوا الاولاد؛ سگان خویش را تغذیه می کردند و فرزندانشان را می کشتند.(بحارالانوار، ج 30، ص 8)

این اوضاع در نظام جاهلی پیش از اسلام در روایت این گونه بیان شده است: بَعَثَ مُحَمَّداً صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ اَنْتُمْ مَعَاشِرَ الْعَرَبِ عَلَی شَرِّ حَالٍ یغذوا[یَغْذُو] اَحَدُکُمْ کَلْبَهُ وَ یَقْتُلُ وَلَدَهُ؛ خدا حضرت محمد(ص) را زمانی برانگیخت که شما مردم عرب بر بدترین حالت بودید؛ زمانی که یکی از شما سگش را غذا می داد و فرزندش را می کشت.(همان)

امروز نیز نظام جاهلیت مبتنی بر اومانیسم و انسان گرایی مادیگرایانه غربی این گونه است؛ زیرا در غرب، بسیاری به جای بچه دار شدن، با سگ زیستی ، زندگی خویش را می گذارنند و در آمارها بیان شده که بسیاری از غربیان فرزندان خویش را سقط می کنند. این جاهلیت از طریق تبلیغات رسانه های غربی و برخی از خودفروختگان فرهنگی در میان مسلمانان در حال ترویج و تبدیل شدن به سبک زندگی به اصطلاح مدرن است که چیزی از سفاهت، جهالت و بی خردی و نادانی دوره جاهلیت عربی کم ندارد؛ زیرا همان گفتمان است بی آن که توصیه ای از سوی گذشتگان شده باشد؛ بلکه طغیان ورزی بشر آنان را به سوی می کشاند؛ چنان که خدا می فرماید: أَتَوَاصَوْا بِهِ بَلْ هُمْ قَوْمٌ طَاغُونَ؛ آیا آنان همدیگر را به این سخن و رفتار باطل سفارش و توصیه کرده بودند؟ نه چنین است، بلکه آنان مردمى سرکش و طاغی بودند. (ذاریات، آیه 53)


98/10/25::: 3:58 ع
نظر()