سفارش تبلیغ
صبا ویژن
فروتر علم آن است که بر سر زبان است و برترین ، آن که میان دل و جان است . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :372
بازدید دیروز :269
کل بازدید :2037634
تعداد کل یاداشته ها : 1984
103/2/5
8:1 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

مرگ برای انسان های معمولی بسیار سخت و دشوار و حتی وحشتناک و دهشتناک است؛ اما برای کسانی که به کمال می رسند مانند چیدن میوه رسیده است.

اصولا بر خلاف تصور ساده مردم، مرگ انسان را نمی گیرد، بلکه این انسان است که مرگ را می گیرد. مرگ مانند آب و غذا و میوه ای است که انسان آن را هنگام رسیدن می چیند و می چشد. از همین روست که در قرآن از چشیدن مرگ توسط انسان سخن به میان آمده است نه از چشیدن انسان توسط مرگ. پس این انسان است که با چشیدن مرگ، بقای خود را تضمین می کند و ابدی می شود. خداوند می فرماید: کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ؛ هر نفسی چشنده مرگ است.(آل عمران، آیه 185)

انسان تا زمانی که در دنیا است در حال کارزار با مرگ است. مرگ از انسان می گریزد تا زمانی که در نهایت در دام انسان گرفتار می شود؛ زیرا انسان می خواهد به بقا و جاودانگی برسد و اگر مرگ را نچشد به جاودانگی نمی رسد. با چشیدن مرگ انسان ابدیت را برای خود فراهم می کند.

 

مرگ انسان کامل همانند یک نفس کشیدن و بوییدن یک چیز خوش بویی چون گلی است؛ چنان که در روایتی است که جان دادن برای مومن، مانند بوییدن گلی خوش بو است ؛ و در روایت دیگر نیز آمده که مرگ مانند بوییدن سیب است.(نگاه کنید: حق الیقین ،مجلسی ،فصل بهشت و منازل آخره ،شیخ عباش قمی ؛ میزان الحکمه، ج 12، ص 5675، حدیث 19122)

 

پس مرگ بـراى مـؤمـن مـانـنـد خـوشـتـریـن بویى است که استشمام مى کند و از بوى خوش آن خوابش مى برد و رنج و درد به کلى از او برطرف مى شود.

پـیـامـبـر خـدا(ص ) در این باره فرموده است: عـلاقـه مـندترین شیعیانمان به ما، جان کندنش مانند نوشیدن آب خنک روحـ بـخشى است که یکى از شما در روز تابستان بنوشد و بقیه آن ها در بسترخود با خوشایندترین حالت مى میرند، حالتى که هر یک از شما آرزوى چنان مردنى را مى کند.

در حـدیـث مـعـراج نیز آمـده اسـت : هـرگاه بنده درحال مرگ قرار گیرد، فرشتگانى بالاى سر او مـى ایـسـتـنـد و دسـت هـر فرشته اى جامى از آب کوثر است و جامى از شراب بهشتى و به روح او مـى نـوشـانند تا سستى و تلخى مرگ از او برود و نوید بزرگ را به او مى دهند و مى گویند : خوش باش و جایگاهت نیکو بادا.

پیامبر خدا(ص ) هم چنین فرمود: مرگ براى مؤمن، همانند یک دسته گل خوشبو است .(نگاه کنید: میزان الحکمه، ج 12)

 

امام حسن عسکری می فرماید: قِیلَ لِلصَّادِقِ ( علیه السَّلام ) : صِفْ لَنَا الْمَوْتَ ؟ از حضرت امام صادق(ع) درباره توصیف مرگ پرسیده شد و آن حضرت فرمود: لِلْمُؤْمِنِ کَأَطْیَبِ رِیحٍ یَشَمُّهُ ، فَیَنْعَسُ لِطِیبِهِ ، وَ یَنْقَطِعُ التَّعَبُ وَ الْأَلَمُ کُلُّهُ عَنْهُ ، وَ لِلْکَافِرِ کَلَسْعِ الْأَفَاعِیِّ ، وَ لَدْغِ الْعَقَارِبِ ، أَوْ أَشَدَّ ؛ برای مومن مرگ خوش ترین بویی است که استشمام می کند به طوری که از بوی خوشش جان می گیرد و به خواب راحت می رود و از همه درد و رنج ها بریده می شود؛ و مرگ برای کافر همانند نیش افعی و گزش کژدم بلکه بدتر از آن است.( بحار الأنوار ، ج 6 ، ص 152)

مولوی می سراید:

مرگ اگر مرد است آید پیش من * تا کشم خوش در کنارش تنگ تنگ

من از او جانی برم بی‌رنگ و بو * او ز من دلقی ستاند رنگ رنگ

یا آورده شده است:

مرگ اگر مرد است گو پیش من آی * تا در آغوشش بگیرم تنگ؛ تنگ

من از او جانی ستانم جاودان * او ز من دلقی ستاند رنگ رنگ


94/4/10::: 4:45 ع
نظر()