سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برترین سخن، ذکر خداوند متعال است و اساس حکمت، فرمان برداری اوست . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :302
بازدید دیروز :418
کل بازدید :2037982
تعداد کل یاداشته ها : 1984
103/2/6
2:17 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

خداوند در آیات قرآنی از دو دسته اصلی اهل بهشت سخن گفته است: 1. مقربان ؛ 2. اصحاب یمین یا ابرار. از نظر قرآن مقربان از سابقون بوده(واقعه، آیات 10 و 11) و شمار ایشان از گذشتگان بسیار و از آیندگان اندک است(واقعه، آیات 13 و 14)، در حالی که اصحاب یمین از گذشتگان و آیندگان یکسان و بسیارند(واقعه، آیات 39 و 40).

مقربان خودشان روح و ریحان و بهشت نعیم هستند(واقعه، آیات 88 و 89) و به سخن بهشت آفرین بوده و هر چیزی که در بهشت برای دیگران از ابرار و اصحاب یمین است از جانب ایشان آفریده می شود؛ زیرا ابرار توانایی خلقت در مرتبت مقربان را ندارند. از این رو، جان بخشی به دیگران و ایجاد فضایی خوش و خوشبو تنها از عهده مقربان بر می آید. اینان عبادالله خاص خدا هستند(انسان، آیات 5 تا 7) و می توانند حورالعین و زنان بهشتی و بهشته ها بیافریند. چنان که می توانند درختان بیافریند و یا نهرهای چهارگانه ای از آب، عسل صاف، شیر و شراب خمار عقل پوش نه عقل ربا را ایجاد کنند و بیافرینند.(محمد آیه 15)

اما بهشته های مقربان که مانند لولو و مروارید نهان (واقعه، آیات 22 و 23) یا همانند تخم سپید نهان(صافات، آیه 49) یا همانند یاقوت و مرجان(الرحمن، آیه 58) فروهشته نگاه و همسال و همانند(ص، آیه 52) یا فروهشته‏ نگاه و فراخ‏دیده(همان، آیه 51) که دست هیچ انسان و جنی به آنان نرسیده (الرحمن، آیه 56) هستند.

اما بهشته های ابرار و اصحاب یمین هم خوابگانی بالا بلند دوشیزه همسال و همانند(واقعه، آیات 34 تا 38) نیکوخو و نیکورو(الرحمن، آیه 70) بهشته های پرده نشین در خیمه ها(همان، آیه 72) هستند که دست هیچ انس و جنى پیش از ایشان به آنها نرسیده است.(همان، آیه 74)

یکی از تعبیرات جالب قرآن درباره دو نوع بهشته های مقربان و ابرار این است که درباره بهشته های مقربان می فرماید: فِیهِنَّ قَاصِرَاتُ الطَّرْفِ؛ در آن بوستان ها بهشته ها فروهشته‏ نگاه هستند. اینان از روی علم و عمد نگاه خویش را از غیر بر می گیرند و تنها به شوهران خویش می نگرند. پس محدودیت درونی و باطنی از خودشان دارند؛ زیرا شوهرانشان در دنیا این گونه بودند و اینان نیز سازه همان شوهران هستند.

اما درباره بهشته ها و حوری های ابرار می فرماید: حُورٌ مَقْصُورَاتٌ فِی الْخِیَامِ؛ اینان پرده نشین در درون چادر و خیمه ها هستند تا کسی به آنان اشراف نیابد؛ زیرا مقربان و بهشتی های دیگر به بهشت ابرار و اصحاب یمین و نیز به این بهشته ها اشراف دارند. پس برای این بهشته محیطی فراهم می شود تا دیده نشود؛‌ زیرا قصر به معنای کوتاه و قصور به معنای کوتاهی است؛ قصر و کاخ را به سبب آن که دسترسی برای دیگران کوتاه است؛‌ پس مقصور اسم مفعول به معنای آن است که این بهشته ها در خیمه قرار می گیرند تا دسترسی اشرافی و از نگاه دیگران در امان قرار گیرند. پس پس از محدودیت بیرونی برخوردارند؛ زیرا در آن جا نوعی اشراف میان افراد بهشتی است که برخی برتر از برخی دیگر هستند و هم موجب می شود که این بهشته ها در محدودیت قرار گیرند و در خیمه ها بمانند؛ اما چنان که گفته شد بهشته های مقربان از محدودیت درونی برخوردارند و خودشان بی آن که قصوری داشته باشند، قصر دارند و کوتاه بین هستند و جز به شوهرشان نمی نگرند.


96/10/19::: 4:43 ع
نظر()